5 Tapaa, jolla pienyritykset voivat välttää konkurssin

0
1288

Elämä liiketoiminnassa voi olla vaikeaa. Yrityksen kasvaminen ja kehittäminen ei ole helppoa purjehdusta kasvupiinoista investointipäänsärkyihin.

Ja vaikka noina huimaina käynnistyspäivinä et todennäköisesti kiinnittänyt paljon huomiota asioiden taloudelliseen puoleen, ajatus velasta ja konkurssista tuntui joko siltä, ​​ettei sitä koskaan koskaan tapahtuisi, tai jos tapahtuisi, ylität tuo silta, kun tulit siihen.

Mutta elämä liike-elämässä ei ole läheskään yksinkertaista. Arvaamattomuus tarkoittaa, että voit siirtyä sileästä vedestä myrskyisiin meriin sydämenlyönnissä. Mutta älä anna velkojen saada sinut petokseksi. Jos tapahtuu pahin, on ratkaisevan tärkeää, että sinulla on suunnitelmia sen hallitsemiseksi. Tässä on viisi tapaa, jollaiset pienet yritykset, kuten sinä, voivat vähentää velkaansa ja välttää konkurssin.

Poistetaan ei-välttämättömät menot

Yksityisessä elämässämme monet meistä maksavat tuotteista ja palveluista, joita emme todellakaan käytä – olivatpa ne sitten kuntosalijäsenyyksiä tai musiikki- ja TV-suoratoistopalvelujen tilauksia.

Sama pätee liike-elämässä. « Lähes kaikki yritykset käyttävät jossain määrin rahaa käteisellä asioista, joista he eivät yksinkertaisesti saa arvoa « , sanoo John Paul Kelly luotonantajista, Trust Deed Scotland .

« Jos olet tässä tilanteessa, tarkista taloutesi ja ylitä kaikki, mitä pidät tarpeettomina yrityksesi päivittäisessä toiminnassa. Pankkitilisi kiittää sinua siitä. « 

Myy liikeomaisuutta, jota et tarvitse

Onko sinulla faksi, jota et ole käyttänyt viiden vuoden aikana? Tai varasto, jossa sinulla ei enää ole varastoa? Harkitse niiden myyntiä. Yrityksesi koosta riippuen sinulla on todennäköisesti omaisuutta, jota et enää käytä, kuten joitain menojasi. Tarkista omaisuuspohjasi ja myy kaikki, mitä et enää käytä, olipa kyse sitten vanhasta IT-paketista tai autokannasta, jota et enää aja. Yhtäkkiä huomaat, että sinulla on enemmän tilaa – ja enemmän rahaa.

Priorisoi velan takaisinmaksut

Jos maksat velkoja, priorisoi vakuudelliset velkojat ja maksa ensin korkeimmat korot. Kun on kyse vakuudettomista velkojista ja myyjistä, on parasta kohdella heitä kaikkia yhdenvertaisesti ja maksaa heille jotain. On parasta olla pelaamatta suosikkeja ja maksaa kaikille heille jotain. Sinun tulisi myös aloittaa vuoropuhelu velkojiesi kanssa ja pyytää houkuttelevampia takaisinmaksuehtoja tai katsoa, ​​voitko antaa heidän kanssaan maksusuunnitelman.

Muista, että liiketoimintasuunnitelmasi on työasiakirja

Muistatko se seitsemän vuotta sitten kirjoittamasi liiketoimintasuunnitelma? Kalaa se paperitavarakaapista ja katsele sitä hyvin, kovasti. Se on luultavasti se, mikä varmisti alkuperäisen rahoituksesi, ja se on asiakirja, joka esittää yrityksesi vision ja tavoitteet. Mutta jos et ole tarkistanut sitä jonkin aikaa, nyt on oikea aika.

« Pidä aina ajan tasalla liiketoimintasuunnitelma ja ole täysin sitoutunut sen saavuttamiseen », sanoo toimitusjohtaja Chuck Benjamin .

”Liiketoimintasuunnitelma on kriittinen hyvin hoidetun yrityksen hallinnolle ja menestykselle. Oikea suunnitelma sisältää myynti- ja markkinointisuunnitelman, toimintasuunnitelman, pääomakustannusbudjetin ja kassavirtaennusteen. « 

Jos olosuhteet muuttuvat (aloitat esimerkiksi vähemmän voittoa), sinun on aina varmistettava, että liiketoimintasuunnitelmasi heijastaa yrityksesi nykytilaa. Tämä antaa sinulle mahdollisuuden tehdä asianmukainen taloudellinen ennuste, lieventämällä velkaa ja konkurssia aina kun mahdollista.

Jos on ongelma, ota se ylös

Kun elämässä ilmenee ongelmia, pään haudattaminen hiekkaan ja toivominen, että se jotenkin katoaa, näyttää yleensä houkuttelevalta vaihtoehdolta – pois näkyvistä, mielestä ja kaikesta muusta. Mutta todellisuus on, että ongelmien huomiotta jättäminen johtaa harvoin hyvään lopputulokseen. Pikemminkin se pyrkii pahentamaan asioita. Kun on kyse asioiden niputtamisesta alkuunsa, sinun on todella pidettävä silmällä taloudellista tilannettasi.

Jos edessä oleva tie näyttää yhtäkkiä kiviseltä eikä tasaiselta, korjaa ongelma. Ole avoin ja rehellinen joukkueellesi ja laadi suunnitelmia asioiden hallitsemiseksi joko parantamalla kassavirtaa, säätämällä tulosodotuksiasi tai jotain muuta. Jos asiat näyttävät todella huonolta, harkitse puhumista velka-asiantuntijoille, jotka voivat neuvoa sinua parhaiten.

Article suivantComment la guerre commerciale avec la Chine affectera-t-elle les petites entreprises en 2021?
Grégory
Je possède une entreprise dans le bâtiment en Ardèche. Ce blog est destiné à aider les entrepreneurs comme moi.